Petar Mamula

Petar Mamula

O meni

Rođen sam 04.03.1977. godine u  Ogulinu, a školovanje me je odvelo preko Delnica,  gdje sam završio Opću gimnaziju, do Zagreba gdje sam na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu završio dodiplomski studij, smjer Stočarstvo/mljekarstvo.

Već nekoliko godina živim u Delnicama sa suprugom Jelenom. Slobodno vrijeme provodimo s našom kujicom Nerom, najčešće u prirodi, planinareći. Osim poslovno,  i privatno se bavim poljoprivredom na obiteljskom imanju u Gomirju na kojem uzgajamo ovce i pravimo sir, a kada skupim prijatelje volim zaigrati mali nogomet. Inače jako volim igrati bilijar!

Profesionalna karijera

Od 2006. godine zaposlen sam u Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu, koja je od 2011.godine u sklopu Hrvatske poljoprivredne komore, a od 2012.  u Poljoprivrednoj savjetodavnoj službi na poslovima Stručnog savjetnika za ruralni razvoj i EU programe na području Primorsko-goranske županije.

Ostali interesi

Iako sam formalno obrazovan unutar stočarskog područja agronomske struke, radeći na terenu sam otkrio i razvio afinitet prema specifičnom području ruralnog razvoja, te sam od 2008.g. predsjednik Lokalne akcijske grupe (LAG-a) Gorski kotar. Od tada sudjelujem u razvoju LEADER pristupa razvoju ruralnih krajeva na području čitave Republike Hrvatske i zemalja regije (BIH, Srbija). U sklopu rada sa LAG-om Gorski kotar prošao sam široko područje neformalne edukacije iz procesa strateškog planiranja, pisanja i provođenja projekata, te motivacije i pokretanja razvoja ruralnih sredina.
Član sam Hrvatske mreže za ruralni razvoj ispred koje sam sudjelovao na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima (PREPARE, ENRD, ELARD, DG AGRI) na temu ruralnog razvoja.
Član sam Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Grada Vrbovskog i Srpskog privrednog društva Privrednik – regionalne organizacije za Liku, Kordun i Gorski kotar.
Dugogodišnji sam član srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ pododbora Gomirje unutar folklorne sekcije te član Nogometnog kluba Gomirje.

 

 

SDP | HNS | HSU | IDS | ZS | ARS | SDAH